Σάββατο 24 Απριλίου 2010

5ο Εμπόδιο | Οι άνθρωποι είναι φτιαγμένοι για να μιλούν και όχι να φωνάζουν

Σήμερα στην τηλεόραση έδειξε για άλλη μια φορά το καταπληκτικό Πράσινο Μίλι. Αγαπώ αυτή τη ταινία. Αυτή τη φορά όμως πρόσεξα μια καταπληκτική φράση που ακούστηκε στη ταινία: "Σταμάτα! Οι άνθρωποι έχουν φτιαχτεί για να μιλάνε και όχι για να φωνάζουν".

Αυτή η φράση μου άρεσε και γι' αυτό έβαλα τον εγκέφαλό μου στη διαδικασία κάποιων χημικών διεργασιών για να αποδείξω στον εαυτό μου πως ισχύει.

Σκέφτηκα πως φωνάζουμε γιατί:
  • φοβόμαστε
  • προσπαθούμε να κάνουμε κάποιον να αλλάξει απότομα τη συμπεριφορά του
  • αισθανόμαστε πως χρειαζόμαστε την προσοχή των άλλων
  • είμαστε θυμωμένοι/αηδιασμένοι/πονάμε
  • όταν είμαστε τόσο χαρούμενοι που δεν αντέχουμε άλλο 
 Οι περισσότεροι από τους πιο πάνω λόγους μου φάνηκαν αρνητικοί αν και ο ένας είναι χαριτωμένος. Αποφάσισα να αλλάξω σκέψεις και έτσι άλλαξα κανάλι. Δυστυχώς όμως έπεσα πάνω σε ειδήσεις. Μιλούσαν κλασικά για την οικονομική κρίση και τους φόβους πως ο ελληνικός λαός θα κινηθεί ενάντια της κυβερνήσεως.

Εκείνη τη στιγμή ένιωσα τα αυτιά μου να βουίζουν με τη φράση "Οι άνθρωποι είναι φτιαγμένοι για να μιλούν και όχι να φωνάζουν". Ένιωσα πως όλα αυτά τα χρόνια η κατάσταση στην Ελλάδα (όπως και σε κάθε "Ελλάδα") ήταν αυτή για την οποία φωνάζουμε σήμερα, κανείς όμως δεν ήταν τότε εκεί για να μιλήσει.

Δεν λέω πως δεν πρέπει να φωνάζουμε πια. Πρέπει. Αλλά όπως όλοι ξέρουμε ότι μαγειρέψες θα φας.

Ας γίνει αυτό ένα μάθημα για όλους μας σε όλα τα επίπεδα (οικονομικό, προσωπικό, κοινωνικό κλπ). Και ας προετοιμάσει τις επόμενες χώρες που θα γίνουν θηράματα των οικονομικών συγκυριών (ή και όχι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου